Sök URF Höfvding och Kassör! – Intervjuerna

Redan nu på söndag 13/10 öppnar  ansökan och nomineringsperioden för Urfadderist Höfvding och Kassör (HUR FETT?!) och för att få lite insikt i dessa grymma poster har vi gjort en liten intervju med sittande Urfadderist Höfvding och Kassör här nedan!

URF HÖFVDING

1.Namn & Post
Mathilda Sjöström – Urfadderist Höfvding 

2. Berätta lite vad du gjort under året?
Först höll jag i intervjuer och tog ut mitt fadderi. Sedan började vi jobba med planering, sy stassar, gyckelträna mm. Min roll har varit att se till att allt blir gjort, finnas som stöd för mitt fadderi i planeringsarbetet, hålla kontakt med andra parter (LinTek, studievägledningen etc.), leda våra möten och se till att gruppen mår bra och allmänt får ihop skolan, Urfjobb och privatliv. 

3. Vad har varit roligast?
Oj, allt! Dels den biten att jag lärt mig så mycket, exempelvis om att projektleda och att få en grupp med väldigt olika individer att funka ihop och göra allt jobb så bra. Men även alla småsaker och dumheter som händer under året, typ att någon säger något riktigt konstigt, klantar sig eller allmänt bjuder på sig själv och får resten av gruppen att skratta. Sedan var det sjukt kul väl i Nolle-P att få vara i karaktär, spexa och se allt man planerat bli verklighet. Och all uppskattning från Nollan och Faddrar är något man kan leva på länge. 

 4. Bästa minnet från året?
Det har hänt så mycket grejer som man kommer minnas! Men några saker som man kommer ihåg lite extra var när man hade första mötet med hela gruppen i januari, när stassarna var helt klara och vi gycklade i karaktär för första gången där i maj, vår sommarträff var sjukt rolig och såklart att träffa Nollan första gången. 

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?
Under våren la jag ca. 16 h på sydagar, 3 h Urfmöte, 4 h gyckelträning, 1 h Generalsmöte och mellan 7-14 h på administrativa saker som mejlade, svara på frågor, ge material till gruppen, planera upp våra möten mm mm. Så en maxad vecka kunde ligga på 30-40 h urfrelaterade grejer… Men alla veckor under våren var inte maxade heller, så så vissa veckor låg på kanske 20-30 h. 

Under Nolle-P jobbade jag ungefär 26 h per dag i 3 veckor 😉 

Nu under hösten är det mycket lugnare, då är det ca. 5-8 h i veckan på möten, utvärderingar och planering för våra arr vi har under hösten (Familjedag, Öl&Bacon etc.) 

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?
Dels lär man känna massvis med människor under året som man blir väldigt bra vän med! Man lär sig även så mycket om sig själv och utvecklas som person när man har ett sådant ansvar! Exempelvis lösa problem på kort tid, hantera konflikter, vara stöttande i svåra situationer och växla mellan att vara ledare i vissa situationer (så som möten, konflikter etc.) och att vara vem som helst i gruppen i vissa andra situationer (gyckelträningar, sydagar, fritid/fester ex.). Sedan om man älskar Nolle-P och allt vad det innebär kommer detta vara något av det bästa man gjort! 

Jag skulle kunna sitta i timmar och prata om varför man ska söka Urfadderist Höfvding, så vill man veta mer är det bara skriva till mig! 

Finns på hofvding@tbi.lintek.liu.se eller på messenger 😉 


URF KASSÖR

I samband med att ansökan och nomineringsperioden för Urfadderist Kassör, släpper vi ännu en fantastiskt intervju. Här kommer derför lite smått och gått om vad det innebär att vara Urfadderist Kassör.

1.Namn & Post
Adam Lång, kassör 

2. Berätta lite vad du gjort under året?
Som kassör så arbetar man under våren mycket med att få budgeten för nolle-p att gå ihop, fakturera företag och lär sig bokföra. Under sommaren så gick jag igenom fakturorna och såg till så att alla företag hade betalat. Under nolle-p så höll jag koll på att nolle-avgiften betalades och hade ett nära samarbete med Elisa (biljett & spons) för att se till så försäljningen av biljetter kunde ske på ett smidigt sätt. Nu under hösten kommer jag att bokföra och sammanställa ett resultat för nolle-p.  

3. Vad har varit roligast?
Åh det är svårt att bestämma någon speciell händelse, allt har verkligen varit så sjukt roligt!! Våren var sjukt rolig för man fick lära känna gruppen, alla sydagar samt en och annan fest. Sen såklart var nolle-p helt otroligt, när man fick se allt man jobbat med ta form och träffa alla nollan som man väntat på! 

4. Bästa minnet från året?
Hela nolle-p var så sinnessjukt roligt, det händer mycket konstiga och roliga saker när man lider av akut sömnbrist! Svårt att bestämma just ett bra minne

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?
Man lägger ungefär 35-40 timmar/veckan under våren, där ungefär 26-27 timmar går till att sy stassen, träna på gückel och möten, resten av tiden går åt till kassörarbetet.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?
Det är en riktigt rolig post eftersom man som kassör får inblick i nästan alla poster då det mesta kostar pengar och man har på så sätt mycket kontakt med alla i fadderiet. Gillar man att ha koll på saker och få en överblick på ett projekt så ska man definitivt söka till kassör! 


Så glöm nu inte att ansökan och nomineringsperioden är öppnar 13/10 och stänger redan 27/10 så missa inte chansen!!

En kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.