Intervju: Beatrice Fusaru, studienämndsordförande

I samband med att ansökan och nomineringsperioden för Styret 20/21, Bi6 Chef 20/21 och Bi6 Kassör 20/21, släpper vi ännu en fantastiskt intervju. Här kommer därför lite smått och gått om vad det innebär att vara Studienämndsordförande i Styret.

1.Namn & Post

Beatrice Fusaru, Studienämndsordförande i Styret 19/20

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Som Snordf i styret är man länken mellan Studienämnden(utskottet med alla klassreppar och lite annat folk) och universitetet, i utbildningsrelaterade frågor. Jag har haft kontakt med Utbildnigsansvariga i LinTek, gått på Utbildningsråd med alla snordfar på TekFak, haft kontakt med vår KB-nämnd som ansvarar över våra program och även gått på olika PPG- och nämndmöten. Tillsammans med min bästa buddy, Snordfkansliet, har jag lett Studienämnden, sett till att finnas där för våra klassreppar, godkänna och skicka kursutvärderingar till LinTek och LiU, hängt en hel del med våra bästbästa klassreppar och haft det riktigt mysigt. Man ska dock inte glömma att Snordf är en del av sektionens styrelse och att man går på möten med resten av styrelsen och fixar till sektionsmöten och allt annat styrelsearbete.  

3. Vad har varit roligast?

Det finns mycket som har varit roligt! Att ha genomfört vårt första sektionsmöte tillsammans som styre var riktigt spännande och kul, men även att gå på massa möten och göra studenternas röster hörda i utbildningsfrågor. Jag träffade många lärare på dessa möten som jag själv har haft i olika kurser och det var riktigt roligt att se dem på ett helt annat sätt. Spoiler alert: de är också människor, tro det eller ej.

4. Bästa minnet från året?

Det finns många goda minnen. Jag var så nervös för att kolla igenom alla kursutvärderingar efter den första läsperioden, men jag och Emmy blev så himla positivt överraskade av våra duktiga klassreppar som inte ens hade gjort något liknande förut. Sedan när alla snordfar var på en sittning tillsammans och det var otroligt kul att kunna relatera till gamla memes med snordf-relaterbar text på. Men det absolut bästa som har hänt under året var att vara en del av styrelsen och vara del av ett gäng som verkligen bryr sig om varandra och samarbetar så bra.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Det jag lägger tid på är att gå och förbereda mig inför olika möten, samt planera inför möten med Studienämnden. Det blir mellan 6-8 timmar i veckan, men det kan bli mer intensivt under vissa perioder. Den jobbigaste veckan jag har haft hittills gick på totalt 22 timmar men då hade vi höstmöte, jag hade en heldags nämndmöte, plus massa kursutvärderingar att kolla igenom. Det var verkligen att allting hände samma vecka, men det behöver verkligen inte vara så varje år och det var bara en vecka på ett halvår.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Sök om du vill göra våra studenters röster hörda i utbildningsfrågor och också påverka sektionen som styrelse med ett nice gäng. Jag sökte just snordf för att påverka hur våra utbildningar ser ut så gör det du med! <3

Hör av dig om du undrar över något gällande posten eller livet till snordfstyret@tbi.lintek.liu.se

Så glöm nu inte att ansökan och nomineringsperioden är öppnar 5/01 och stänger 19/01 så missa inte chansen!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.