Intervju: Judit Kansbod, Bi6 chef

Har du någonsin tänkt tanken: Vad gör egentligen Bi6 Chef om dagarna? Lyllo dig, för här kommer svaret. I samband med att ansökan och nomineringsperioden för Styret 20/21, Bi6 Chef 20/21 och Bi6 Kassör 20/21 släpper vi därför en intervju med ingen annan än Bi6 Chef:

1.Namn & Post

Judit Kansbod, Chef i Bi6 19/20

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Mitt år började när jag och Oliver blev invalda i februari och tog ut resterande Bi6 19/20 tillsammans med Valberedningen, våra föräldrar och Styret. Jag såg därefter till att vi la en stabil grund för hela vårt verksamhetsår och tog tillsammans med resterande Bi6 fram metoder för hur vi ville jobba och fungera tillsammans.

Nu när vi är sittande har jag yttersta ansvaret för allt vi gör som förening och för att de arrangemang vi har ska fungera i allt från planering till utförande och utvärdering. Jag skickar mail, går på möten, håller i och kallar till alla Bi6 interna möten och sköter i princip all kontakt mot andra festerier och föreningar på LiU. Jag representerar bland annat Bi6 i vårt egna Kansli, på LinTeks Chefsråd och i Förenade Festerier där jag har som uppgift att framföra vad vi som grupp vill och tycker.

Utöver det försöker jag se till att resterande Bi6 mår bra och att alla har de bästa förutsättningarna till att göra ett bra jobb genom kontinuerligt stöd och många påminnelser om deadlines.

3. Vad har varit roligast?

Att få bli en del av det fantastiska studentlivet vi har här på LiU och att få möjligheten att driva det framåt. Vi är en enda stor gemenskap som jag är otroligt glad över att vara en del av. Jag träffat och lärt känna så många människor som jag inte skulle träffat om det inte vore för att jag var med i Bi6. 

4. Bästa minnet från året?

Det bästa minnet, hittills (#taggasnutte), måste vara från Tenta- & Omtentakravallen vi höll tidigare under hösten med D-Group. Bi6 (och D-Group såklart <333) gjorde ett otroligt bra jobb under både planering, festerna och städet. Att gå Chef på en Kårallen-fest med sina bästa vänner och se allt bara flyta på och fungera precis så bra som vi planerat var en otrolig känsla. När vi stod och sjöng Stad i Ljus på lördagen med ett Kårallen-rekord i ryggen och såg hur kul alla gäster hade var det ren eufori. 

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Det är väldigt olika från vecka till vecka och månad till månad. Vissa veckor, då vi tex både har ett eget arr och jobbar på Kårallen, kan jag lätt lägga upp emot 30h på Bi6. Andra veckor när det är lugnare kanske det blir runt 10-12h på en vecka och då går den mesta tiden till postspecifika uppgifter.

Man vänjer sig snabbt att Bi6 är något som tar mycket tid, men det är värt det, jag lovar!

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

För att min post är bäst. Du får inte bara möjligheten att utforma hela festeriet med din Kassör utan även se alla individer utvecklas under året. Du kommer få träffa och lära känna så många drivna och engagerade människor från alla LiUs hörn. Du får dessutom smaka på varje post, att vara Chef innebär till stor del att sätta sig in i varje persons arbete i Bi6 för att kunna stötta den på bästa sätt, du blir spindeln i nätet och det är otroligt kul. Posten går att göra till vad du vill och har inte särskilt många krav på exakt vad du ska göra, en ledare är inte lik en annan och det gör posten väldigt fri. Sök Chef och bli min bäbis <3

Så glöm nu inte att ansökan och nomineringsperioden öppnar 5/01 och stänger redan 19/01 så missa inte chansen!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.