Intervju: Lisa Åsenius – KreatU-ansvarig

En dag så träffade jag en gäri som var ansvarig i Kreativitetsutskottet. Hennes post verkade vara härlig så därför postar vi nu en liten miniintervju för att hela sektionen ska ta dela av denna underbara information. 

1. Namn & post

Hej mitt namn är Lisa Åsenius och sitter nu som Kreta, aka Kreativitetsansvarig.

2. Berätta lite vad du gjort under året

Förutom att hålla möten med utskottet, administrativa grejer och sitta med på kanslimötena, så har jag gjort massa kreativa saker. Med mina utskottsmedlemmar har jag bland annat målat, pysslat, fotat och min personliga favorit; få jobba kreativt på datorn (exempelvis fixa layout på TBi-lagan, redigera bilder och göra märken).

3. Vad har varit roligast?

Det som har varit roligast är att se utvecklingen och engagemanget i utskottet! I och med att det här är andra året som KreatU existerar, så fanns det mycket man kunde utveckla (och finns fortfarande). Det har främst varit roligt att många har sökt sig till KreatU och har ett snarlikt antal medlemmar som GörU (<3). Att få fortsätta vara kreativ och även få utveckla sina ledarförmågor och utvecklas som person är också ett stort plus.

4. Bästa minnet från året?

Svårt att välja, men jag skulle nog säga att våra kick-offer har varit väldigt skoj då vi har medlemmar från olika årskullar och det har varit kul att få lära känna nya människor. 

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Det är lite beroende på, men 1h lunchmöte med utskottet varannan vecka och 1h lunchmöte med kansliet varannan vecka. Sen har det lite upp till mig hur mycket jag ville vara med och hjälpa till i fokusgrupperna, i och med att de är väldigt duktiga och sköter sitt jobb själva! Nu har vi precis startat upp en märkes-fokusgrupp där vi ses någon gång i veckan för att hjälpa varandra och ge tips. Summa summarum, allt från 1h till 8h men generellt 1-2h.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Främsta anledningen är nog, pga att det är ett relativt nytt utskott, är att man kan göra precis vad man vill och känner för. Vill du bara leda gruppen och se till att utskottet gör sitt jobb? Vill du vara med på allt som görs, såsom sydagar, måla, pyssla, TBi-lagan, redigering osv, så kan man göra det också! Du kan forma och sätta din ”stämpel” på hur utskottet ska vara, och kanske till och med skapa traditioner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.