Intervju med Miranda, ledamot 20/21

Namn & Post

Miranda Hanstorp Ledamot

Berätta lite om vad du har gjort under året

Som Ledamot är mitt jobb att bistå andra styrelsemedlemmar vid behov och jag är även miljöombud för sektionen. I praktiken har detta till exempel inneburit att inför höstmötet kolla igenom alla handlingar tillsammans med ordförande, samt var med och skrev verksamhetsmål. Sedan har vi styrelsemöten en gång i veckan. Jag som miljöombud har även deltagit på LiUs miljömöten, samt håller mindre miljömöten vid jämna mellanrum med representanter från alla utskott på sektionen. I vanliga fall skulle vi haft en ovveinvigning som jag som ledamot är ansvarig för, vilket tyvärr har fått skjutas upp på grund av Covid-19.

Vad har varit roligast?

Har två saker som sticker ut  mest. För det första när vi var klara med höstmötet på distans och vi fick våra verksamhetsmål genomröstade. Var jätteroligt att allt gick så bra efter att ha suttit och planerat och förberett inför det. För det andra, sommarträffen vi hade i augusti som också var väldigt härlig att ha tillsammans innan hela terminen drog igång. 

Hur mycket tid lägger du ner i snitt/ vecka?

Det varierar. Vissa veckor är mer intensiva, så som när vi hade höstmötet eller då vi p.g.a. Covid-19 har haft en del oplanerade möten för att besluta om riktlinjer med mera. Andra veckor har varit lugnare. Skulle gissa på i snitt 1-3 h i veckan. 

Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Att man får lära känna en jättefin grupp att jobba med samt vara en del av sektionens styrande organ. Det låter kanske torrt på papper men jag har tyckt att det är väldigt kul att vara med i sektionens styrelse och ha möjlighet att påverka hur vi arbetar och vad vi vill fokusera på. Som ledamot är ens roll väldigt flexibel, vilket gör att man kan forma posten till vad som passar en själv och vad man vill jobba med. Om man är intresserad av klimat och miljö är dessutom min post extra kul eftersom man är sektionens miljöombud.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.