Mentorskapsprogrammet VT21

Under höstmötet i november röstades styret 20/21s verksamhetsmål studiehälsa igenom. Med hela höstterminen bakom oss tänkte vi därför öppna upp anmälan till ett mentorskapsprogram.

Anmälan: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeiGTcAsYq…/viewform…

Anmälan är öppen tills vidare

Mentorskapsprogrammet riktar sig främst till ettan men det finns ingen gräns. Även äldre studentet är välkomna att delta om de så önskar, men vid platsbrist kommer yngre årskurser ha förtur.

Vi söker både studenter som vill vara mentorer och studenter som vill ha en mentor. Syftet är att man antingen i en mindre grupp eller enskilt samtal med sin mentor kan prata öppet om hur man mår i sin studiesituation och kring sina studieresultat.

Med Covid-19 runt omkring oss och isolering är det viktigare än någonsin att man känner att man har någon att vända sig till för att prata. Genom att prata med studenter som läst samma kurser som en själv och även själva upplevt svårigheter kring studierna hoppas vi att vi kan skapa ett öppnare klimat.

Detta är ett initiativ som bygger på att man som student söker och deltar samt att vi får in frivilliga som kan ställa upp som mentorer. Vi har även i vår anmälan möjlighet att nominera en annan student som man tror skulle passa som mentor. Personen blir därmed tillfrågad ifall den är intresserad.

Som mentor har man som roll att vara drivande i samtalet och dela med sig av sina erfarenheter och tankar. Man kommer får en mall med frågor man kan använda ifall man finner det svårt att komma på vad man ska prata om. Man bestämmer själv sinsemellan om hur ofta man vill prata men ett minimum kommer vara minst en gång varannan månad.

Programmet pågår denna våren och om intresset finns så kommer det förhoppningsvis fortsätta nästa år.

/Styret

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.