Sektion & Kår

Sektion & Kår

Sektionen

En sektion är en förening för alla studenter som läser snarlika utbildningar. Sektionen för Teknisk Biologi (TBI) är föreningen för alla studenter som läser på utbildningsprogrammen Kemisk Biologi och Teknisk Biologi.

Sektionen har en styrelse vars huvudmål är att göra alla Kemiska och Tekniska biologers studietid så givande som möjligt samt jobba för att få nya studenter till vår utbildning men även se till att arbetsgivare vet att vi finns.

Detta görs genom att man arbetar för medlemmarnas gemensamma intressen och att man för studenternas talan i olika sammanhang. Så som att låta studenterna säga vad man tycker och tänker om de olika kurser som man läser och föreslå ändringar i utbildningen om man känner att detta behövs! Man jobbar även med att marknadsföra utbildningen gentemot blivande studenter och näringsliv.

Mottagning av nya studenter är ett viktigt område som är väl utarbetat inom Linköpings Tekniska Högskola (LiTH). Dessutom verkar man för att förgylla studenternas tid utanför studierna med sociala aktiviteter såsom fester, kultur- och sportarrangemang och sektionens festeri (Bi6) anordnar varje år kortfilmstävlingen Snuttefilmen.

Att börja studera på universitet är en stor förändring i livet och många tar dessutom samtidigt det stora steget att flytta hemifrån. Men var inte orolig, Linköping är känt för sin gedigna mottagningsverksamhet. Terminens första veckor är fullspäckade med roliga aktiviteter där de nya studenterna får lära känna sina sektionskamrater, Linköping och universitet. De äldre studenterna fungerar som faddrar och ser till att allt fungerar som det ska med både studier och praktiska saker. De första veckorna är till för att lära känna varandra och du kommer sent att glömma din första tid här på universitet.

Under dessa första veckor kommer du även komma i kontakt med vår kår, LinTekLinTek tar tillvara på Linköpings teknologers intressen. Studenterna är dess medlemmars och de är teknologernas gemensamma röst mot högskolan, kommunen och andra organisationer som påverkar och vill komma i kontakt med studenter. Medlemmar i LinTek får även en rad förmåner samt kan får vara extra delaktiga i en rad aktiviteter som anordnas.