Universitetet

Universitetet

Markesbacken

Det största universitetsområdet i Linköping kallas Campus Valla och här läser du som teknisk eller kemisk biolog flertalet av dina kurser. På Campus Valla läser ca 25 000 studenter där de flesta institutionerna inom teknik, naturvetenskap och humaniora finns. I Linköping ligger även campus HU på universitetssjukhuset, där vissa kurser delvis kommer att hållas.

På Campus Valla finns också kårhuset, Kårallen, där flera fester och arrangemang, anordnade av de olika sektionerna, hålls under hela studietiden. Det finns även gott om matställen och caféer utspridda över hela Campus. Caféet Baljan som du hittar längst ner i Kårallen, är Campus Vallas billigaste och mest besökta café där du får kaffe, te, m.m. för 5 kr. Varje torsdag och fredag eftermiddag görs Baljan om från ett café till en pub, där studenter kan samlas för att ta en öl efter föreläsningen.

I Kårallens lokaler på Campus Valla ligger också BokAB som är kårernas bokhandel. Här köper man enkelt och till ett bra pris kurslitteraturen som behövs inför de olika kurserna man läser.

Man går på universitetet för att lära sig saker och då behöver man också sitta ner och plugga. Det finns grupprum att boka om man vill ha det helt tyst eller så sätter man sig vid något av alla stora bord som finns utplacerade över hela universitetet. Det finns många mysiga pluggplatser och alla hittar snabbt sitt favoritställe. När solen börjar värma tar sig många studenter ut för att istället sätta sig och plugga utomhus i gräset eller längs husväggarna där solen värmer skönt.

Cykeln är det bästa transportmedlet vare sig man ska ta sig till skolan eller någon annanstans då det finns cykelbanor nästan överallt. Det tar drygt tio minuter med cykel från centrum till campus, och något kortare tid mellan campus och de stora studentbostadsområdena Ryd, Flamman och Irrblosset. Cykeln är garanterat det bästa transportmedlet och det är bra att ha en redan från början!

Besök Linköpings Universitets hemsida för mer information!

Plugg i gräset