Linköping

Underbar

Linköping är Sveriges sjunde största tätort. Idag bor omkring 25 000 studenter i Linköping och det präglar staden starkt. Många anser att Linköping är Sveriges absolut bästa studentstad, men Linköping har mycket mer att erbjuda än det otroligt roliga studentlivet.

Känner du dig trött på böcker och matlådor så kan du unna dig en shoppingtur nere i stan eller en sväng till Ikano-huset ute i Tornby. Om man tar sig en tur genom staden kanske man även stöter på den äldre stadsdelen, Gamla Linköping. Det är en fröjd för ögat och magen, då man kan ta sig ett besök i Cloetta-boden.

Nere på stan finner du förutom ett gemytligt men modernt shoppingliv även ett välfungerande Resecentrum, det stora Cloetta Center där många hockeymatcher och shower hålls, samt den kända Ågatan – Sveriges längsta kroggata med många uteserveringar och populära uteställen samlade.

Eller varför inte ta sig en tur till Bergs slussar och den omtyckta badplatsen där, och en eftermiddagsvandring på den vackra Östgötaleden när det pulserande stadslivet har blivit för mycket?

Linköping är en otroligt charmig stad som gör livet befriande enkelt tack vare att den är stor nog för att få plats med det mesta och liten nog för att ha nära till allt – en liten storstad där din cykel är din allra bästa vän.