Sök Projektledare för BTD 2020!

Något nytt och spännande inför nästa år är att Bioteknikdagarna kommer till Linköping. Med detta innebär också att vi i TBi-sektionen får chansen att styra, ställa och göra det absolut snyggaste eventet. Därför öppnar vi också nu på söndag 13/10 ansökan och nomineringsperioden för Projektledare. För att få lite mer insikt om vad som innebär med att vara projektledare har vi bett sittande BTD projektledare presentera sig och sin post:

Hej!
Mitt namn är Elias Carlsson och jag är projektledare för Bioteknikdagarna (BTD) 2019. Jag har arbetat väldigt nära kassören (Lisa, som är den andra styrelsemedlemmen i Bioteknikstudenterna/BTS från Lund) och tillsammans har vi satt ihop en projektgrupp på ytterligare 12 personer. Projektgruppen är uppdelade i lite mindre ansvarsområden, såsom lokal-ansvariga och företags-ansvariga, som då ansvarar för just sitt eget område. Jobbet som just projektledare är ganska mångsidigt och övergripande. Jag, tillsammans med Lisa har valberett projektgruppen, kallar till lunchmöten, koordinerar med programledningen och vår sektion samt resten av studenterna i Sverige via deras styrelsemedlemmar i BTS. En stor del av arbetsuppgifterna är att ha koll på vad projektgruppens nästa steg är och stötta dem i rätt riktning. 

Det har varit ett väldigt roligt och utvecklande år. Att leda en grupp är krävande men väldigt lärorikt och att få samarbeta med bioteknikstudenter i resten av Sverige är väldigt roligt! Dessutom är det väldigt roligt att arbeta nära Lisa, sin projektgrupp och styrelsemedlemmarna i BTS och lära känna alla de fina människorna bättre.

Det är en ganska stor post att ta sig an. En genomsnittlig vecka blir strax under 10h arbete, varav det mesta består av att koordinera och maila med människor, stötta projektgruppen och planera inför och hålla många olika lunchmöten. Tiden varierar självklart vecka för vecka, vissa veckor har varit minimalt arbete medan nu när det drar ihop sig till BTD så lägger jag lite mer tid.

Om du känner att du har drivet att ta på dig ett lite större projekt och vill testa att leda en grupp så kan jag varmt rekomendera rollen som projektledare för BTD. Ett tips redan nu är att samarbeta nära med din kassör, det gör arbetet både lättare och roligare!

Vill man veta mer om Bioteknikdagarna så gå in på sidan www.bioteknikdagarna.org

Vill man veta mer om Bioteknikstudenterna gå in på sidan www.bioteknikstudenterna.se

Vill du vara med och arrangera något som endast sker var 5:e år så ta chansen nu. Ansökan öppnar 13/10!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.