Intervju: Rolf Kargén – Alumniansvarig

Idag släpper vi en intervju med Alumniansvarig i Kansliet 20/21. Om du är taggad på att söka posten finns info om hur man gör det nedan 🙂

1.Namn & Post

Rolf Kargén, Alumniansvarig

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Som alumniansvarig har jag arbetat för att ge TBi:s alumner (examinerade TBi:are) fortsatt kontakt med varandra och vår sektion, samt att studenter inom sektionen ska få bättre inblick i yrkeslivet. 

I början av läsåret låg fokus på rekrytering av medlemmar via utskottspub och mässa. Höstens största event var att planera och genomföra Heltidssitningen för våra sista-års-studenter, dvs. våra blivande alumner. Nu under våren anordnas bland annat en alumni-/återträffspub i Linköping, lunchföreläsningar med tidigare alumner, och författandet av TBi:s alumnitidning. Förutom detta har arbetet inneburit småsysslor såsom möte med kansliet och alumnirådet, samt mailkorrespondens med alumner för att t.ex. samla intresse för mentorskapsprogrammet och nomineringar till Årets TBi-alumn.

3. Vad har varit roligast?

Det är mycket som har varit roligt. Roligast var nog känslan av hur planeringen inför Heltidssittningen förverkligades, samt att få lära känna alla de människor man som alumniansvarig kommer i kontakt med på olika sätt. Att göra utskottets bidrag till TBi:s julkalender var också ganska kul!

4. Bästa minnet från året?

Jag måste nog säga Heltidssittningen igen, och hur eventet verkade uppskattas av så många. Det var en mäktig känsla.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Hur mycket tid jag lägger per vecka är väldigt beroende på vad som händer den veckan. Under vanliga veckor lägger jag 3 – 4 timmar på att t.ex. svara på mail, förbereda och gå på möten. Det går förstås åt lite mer tid när utskottet anordnar något event.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Det är (vad jag tycker) en post som känns väldigt seriös/professionell samtidigt som posten är väldigt fri att utforma med möjlighet att ta arbetet dit man själv och utskottet vill. Det fostrar ens egna professionalism genom att man representerar sektionen utåt vid kontakt med nu yrkesverksamma alumner, ansvarar för budgetering med mera, samtidigt som man är sektionsaktiv och del av den gemenskapen.

Som alumniansvarig får man inblick i vad man kan göra efter studierna, vilket är väldigt roligt och inspirerande. Sedan är det förstås också alltid roligt att få träffa och lära känna människor man inte annars hade träffat.

Känner du dig taggad eller någon som skulle passar perfekt för posten tveka inte med att söka, imorgon kan det vara försent.

För att söka eller nominera någon skickar du ett mail till valberedningen@tbi.lintek.liu.se med följande innehåll:

  • Namn
  • Klass
  • Mailadress
  • Telefonnummer

Skriv även en kort presentation om dig själv och varför du är intresserad av posten. Om du nominerar någon skriv då dennes uppgifter samt en kort motivering.

Ansökningar tas emot t.o.m den 29/03 23.59

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.