Intervju med Sektionsordförande, Felicia Wahlström

Sektionsordförande, Felicia Wahlström


Berätta lite vad du gjort under året?

Eftersom man blir invald ett tag innan verksamhetsåret börjar så bestod våren mest av att planera vad vi ville fokusera på under kommande år, att bygga en stabil värdegrund för gruppen att stå på och att planera sommarträffen styrelsen brukar ha. Jag gick också med på en del ordföranderåd med min företrädare för att komma in i det mötesforumet under våren. Efter sommaren hjälpte vi till i nolle-p och arrangerade bl.a. Megafinalen och senare under hösten Ovveinvigningen. Förutom kontinuerligt styrelsearbete, med våra verksamhetsmål och att stötta gruppen så har jag varit på en hel del möten av olika slag och med olika parter. Allt från styrelse- och ledargruppsmöten inom sektionen till möten med de andra sektionsordföranden och LinTek. Jag har också planerat styrelsens möten och hållit i dessa under året och planerat sektionsmötena.


Vilka är dina främsta uppgifter?

Arbetet som ordförande innebär mycket planerande, representation och såklart ledarskap. Man är ytterst ansvarig för sektionens arbete och medlemmar, givetvis med stor hjälp av alla sina andra styrelsemedlemmar, kansliet och utskotten. Därför är en stor del av arbetet att ha övergripande koll på sektionen och styrelsen för att kunna stötta i deras arbeten. Det är också jag som kallar till ledargruppsmötena med Bi6 chef och Urf Höfvding där vi kontinuerligt pratar om hur vårt arbete ser ut och får råd av varandra. Utöver detta består det postspecifika av en hel del mailande.


Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?
Det varierar väldigt från vecka till vecka då vi varannan vecka har kvällsmöte med styrelsen och varannan lunchmöte, samt hur mycket postspecifikt arbete jag har med externa möten och att planera sektionsmöten, t.ex. Men genomsnittligen skulle jag tippa på att jag lägger mellan 4-10h/vecka med planering av möten och mailande inkluderat.


Vad var den största utmaningen?

Eftersom jag tidigare jobbat mycket operativt inom sektionen har en av mina största utmaningar och lärdomar varit att jobba och tänka mer långsiktigt. Man hittar ständigt arbete att grotta ner sig i vilket inte funkar tidsmässigt alla gånger, men hur man ska prioritera lär man sig rätt snabbt och inser att det får ta sin tid och det är helt i sin ordning.


På vilket sätt har denna post varit utvecklande för dig?

Jag har lärt mig massa under den här tiden. Hur en styrelse fungerar och arbetar, att planera hållbart, att delegera arbete och att kunna fatta beslut man inte alltid har ett rätt eller fel svar på.


Berätta om ett roligt minne från året.

Att sitta i styrelsen med sex andra fantastiskt drivna och roliga människor har definitivt varit det bästa i stort. Det har varit så himla kul att se alla växa in i sina roller, ta stora beslut och föra sektionen framåt. Sen har det varit väldigt kul att åka iväg på både Polystyren och Unga forskares riksstämma och representera sektionen.


Främsta anledningen till att man ska söka din post? 

Det är en otroligt utvecklande post där man verkligen växer som person. Du lär dig massa om ledarskap, att planera långsiktigt och hur sektionens och universitetets struktur ser ut från grunden. Man kommer också i kontakt med så många härliga människor både inom och utanför sektionen och på så vis även breddar sitt kontaktnät. Om du gillar att ta ansvar, att leda en grupp och att verkligen få påverka är detta den perfekta posten för dig! Slutligen vill jag tillägga att det är oerhört meriterande och bra erfarenhet att ha lett en grupp och arbetat inom en styrelse i framtiden så passa på att söka, du kommer få ett fantastiskt lärorikt år!

One thought on “Intervju med Sektionsordförande, Felicia Wahlström

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.