Intervju med Vice Ordförande, Josephine Bredenberg

Vice Ordförande, Josephine Bredenberg

Berätta lite vad du gjort under året? 

Under året så har jag gjort lite allt möjligt; det har varit mycket kanslimöten (möten med alla utskottsledare) styrelsemöten samt arbete med verksamhetsmål, något som egentligen hela styret gör. Utöver det har det varit en del kanslirelaterade saker, som att skriva gruppkontrakt och vara ett bollplank för utskottsledarna när det behövts. Jag fick även ansvaret för hela processen med att hålla intervjuer för valet av kassör till Urf19 eftersom den posten blev vakantsatt på höstmötet. 

Vilka var dina främsta uppgifter? 

Som vice är de främsta uppgifterna att hålla kanslimöten och fungera som en informationsbrygga mellan styret och kansliet. Utöver det har jag hoppat in och hållit lite styrelsemöten och gått på möten när Felicia inte kunnat gå. 

Hur mycket tid lade du ner i snitt/vecka? 

Det är lite olika arbetsbelastning under olika perioder, men när det är som mest kanske 4h och när det är som minst 2h. Då är inte kanslimötena eller styrelsemötena (ett längre kvällsmöte varannan vecka och lunchmöten annars) inräknade. 

Vad var den största utmaningen? 
Största utmaningen var nog att hålla många bollar i luften samtidigt. Det är väldigt mycket småfix och väldigt många olika saker som hela tiden pockar på ens uppmärksamhet, men inget som egentligen är speciellt tidskrävande. Jag var också supernervös i början för att leda kansliet eftersom jag verkligen ville vara en tillgång och göra kanslimötena så givande som möjligt.

På vilket sätt har denna post varit utvecklande för dig? 
Man utvecklas verkligen i sin ledarroll och får en inblick i hur mycket som faktiskt pågår bakom kulisserna i hur sektionen och utskotten drivs, vilket är intressant. 

Berätta om ett roligt minne från året. 

Svårt att välja ett, men sommarträffen med styrelsen innan allt drog igång var väldigt roligt. 

Främsta anledningen till att man ska söka din post? 
Det är superkul att vara vice! Att leda kansliet och få en inblick i vad varje utskott gör och hur de jobbar, samt se allas personliga utveckling är riktigt häftigt och kul att få vara en del av. Att bara vara med i styret är väldigt kul också, även om det är mycket möten så har man väldigt kul tillsammans också och får uppleva en massa man inte hade fått göra annars, man blir ett väldigt tight gäng. Man behöver inte alls någon tidigare erfarenhet och man kommer lätt in i arbetet, samt får träffa massa nya människor som man kanske inte hade träffat annars!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.