Intervju med Näringslivsansvarig, Martina Bociluk

Näringslivsansvarig, Martina Bociluk

Berätta lite vad du gjort underåret? 
Under åretsgång har jag ansvarat för att planera veckomötena med utskottet, haft möten medKansliet, LinTeks Näringslivsråd och andra relaterade projekt som har dykt upp.Samarbetat mycket med sponsansvariga för Bi6 och Urf, för att stärka sektionensnäringsliv. Jag har varit ytterst ansvarig för de evenemang vi har drivittillsammans i utskottet. Haft mycket kontakt med företag gällande olika typerav samarbeten.


Vilka var dina främsta uppgifter?
Främsta uppgiftsom Näringslivsansvarig är att stärka samarbetet mellan sektionen ochnäringslivet. Genom att lära upp och leda ett utskott som tillsammans arbetarmed detta. Jag delade upp utskottet i olika poster där alla fick olika ansvar.I början av året tog jag fram en produktportfölj tillsammans med andrasponsansvariga för sektionen. En fortsatt kontakt med företag och andrasektioner för att gynna studentnyttan.


Hur mycket tid lade du ner i snitt/vecka?
I början avåret är det mer arbete eftersom man ska sätta in sig i arbetet som kretsarkring NärU. Som Näringslivsansvarig finns det alltid mail att svara på ellerskicka iväg, arbetet tar aldrig slut. Det är upp till en själv att bestämma hurmycket arbete man vill lägga ner. Jag valde att lägga ner mer tid i början ochskulle kanske säga att det snittade ca 5 timmar i veckan. 


Vad var den största utmaningen?
Att få inutskottsmedlemmarna i arbetet! När det väl blev insatta så gick jobbet mycketlättare. Sen att få kontakt med de företag man vill kan vara lite utmanande,men det är kul!


På vilket sätt har denna post varit utvecklande för dig?
Jag har lärtkänna nya människor och utvecklat min kunskap kring hur näringslivet blandsektionerna på LiU ser ut. En stor erfarenhet av hur samarbeten med företag gårtill, och öppnat upp ögonen för ett bredare näringsliv. 


Berätta om ett roligt minne från året.
Vårt adventsmysvi höll med ett konsultbolag. Vi gjorde ett nytt upplägg som inte har liknatnågot tidigare och det blev över förväntan! Det kom väldigt mycket folk ochalla verkade vara nöjda, superkul!!!


Främsta anledningen till att man ska söka din post?
SomNäringslivansvarig får man chansen att lära sig en massa nya saker, dels inomsektionen men även utanför. Som ytters ansvarig får du lära dig att ta ansvaroch leda en grupp, kommunicera men nya människor och vara kreativ för nyaprojekt! Ett nytt perspektiv på pengar och hur mycket studenter är värda.Utöver det får man hänga med en grym grupp människor varje vecka och hålla i enmassa roliga evenemang!

NärAn i styret är ju en ny post i år, vilken skillnad tror du detta kommer vara arbetsmässigt? 

– Arbetet som Näringslivsansvarig kommer att variera lite från tidigare år. Den största skillnaden blir att man inte sitter med på kanslimötena utan på styrelsemötena, vilket jag tror kommer ge ett effektivare näringsliv för sektionen. Genom en direktkontakt med styret kan man samarbeta lättare och arbetet för utskottet kommer gå smidigare. Som styrelsepost kan NärAn få mer arbete utöver sitt utskott, men det ser jag inte som något hinder utan man kommer överens om vad som är rimligt. I år har vi arbetat en del utanför utskottet med olika uppgifter och det har inte varit några problem. Allt handlar om kommunikation inom gruppen och det blir vad man gör det till. Om du vill vara med och leda en grupp, sitta med i styrelsen och besluta viktiga frågor tror jag att posten är något för dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.