Intervju med Studienämndsordförande, Marcus Wrangbert

Studienämndsordförande, Marcus Wrangbert

Berätta lite vad du gjort under året?

Året började med en sommarträff där vi planerade året, och sen var vi med som faddrar under Nolle-p. Det resterande året har bestått av diverse möten med Styret, Nämnden, Studienämnden och Snordfar från andra sektioner. Jag har även tillsammans med Studienämnden planerat och arrangerat kursutvärderingar och pluggstugor samt den första Excelutbildningen på sektionen. Styrelsen åkte även tillsammans ner till Lund där vi var på Unga Forskares riksstämma vilket var väldigt roligt. Men mycket av mitt fokus har legat på den nya hemsidan som lanserades vid årsskiftet.

Vilka var dina främsta uppgifter?

Mina främsta uppgifter som Snordf var att representera sektionens åsikter kring våra kurser för Nämnden (de som har hand om våran utbildning). Mer konkret betyder detta att jag och Emil (Snordf i kansliet) satt på möten med Nämnden och gick igenom kursutvärderingarna som görs på sektionen samt diskuterade lite andra frågor kring vår utbildning. Utöver detta så har jag och Snordf Kansliet även lett utskottet Studienämnden där vi har med hjälp av klassrepresentanter utvärderat kurser och anordnat pluggstugor.

Hur mycket tid lade du ner i snitt/vecka?

Det varierade ganska mycket. Jag hade minst ett möte i veckan genom styret, men i vissa perioder kunde varje dag fyllas med möten. Det övriga styrelsearbetet och det postspecifika arbetet är det svårt att sätta ett snitt per vecka, men kring utvärderingsperioderna var det betydligt mer. Jag skulle nog säga 5-7 timmar/vecka, men det är svårt att uppskatta.

Vad var den största utmaningen?

Den största utmaningen var (och är) att nå ut till alla på sektionen om hur viktigt det är att kursutvärdera, och hur våra åsikter faktiskt tas på allvar. Examinatorerna och Nämnden lyssnar väldigt flitigt på vad vi säger, och ju fler som står bakom utvärderingarna, desto större påverkan har vi.

På vilket sätt har denna post varit utvecklande för dig?

Som Studienämndsordförande så har man direktkontakt med utbildningsansvariga inom LinTek och Nämnden vilket är personer som arbetar med detta på heltid. Detta leder till att man får ta sig an en mer seriös roll, vilket är väldigt givande inom universitetskulturen. Man får även ha många bollar i luften samtidigt då man arbetar med många människor och projekt inom styrelsen, nämnden, studienämnden osv.

Berätta om ett roligt minne från året.

Allting har såklart varit roligt! Men något jag spontant tänker på är när Styret åkte till Lund på Unga Forskares riksstämma. Detta var helgen direkt efter att vi hållit i Höstmötet, så vi kunde alla bara slappna av och inte tänka så mycket på styrelsearbete i sig. Det var väldigt roligt att få umgås tillsammans på en annan ort än Linköping och mycket skratt uppstod kring både roliga och konstiga situationer.

Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Studienämndsordförande är en otroligt viktig post där man verkligen kan påverka sektionen och dess kurser till det bättre! Man får en väldigt bra inblick i hur universitetet och dess olika delar fungerar. Man får dessutom lära känna väldigt många genom sina olika arbetsgrupper inom och utanför sektionen. Om man vill arbeta för och driva sektionen framåt, samtidigt som du stärker dess utbildningsnivå så är Studienämndsordförande rätt post! Det är en viktig post där man får med sig mycket bra erfarenheter av att arbeta i grupp samt att leda ett utskott. Värt att nämna är även att då Studienämndsordförande jobbar för LinTek så får man roliga förmåner som möjligheten att delta på sittningar, utbildningar och annat skoj. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.