Intervju: Ella Höglund – RekU-ansvarig

Känner du dig lite sugen på att söka posten Rekryteringsansvarig i Kansliet 20/21 men känner dig lite lost i vad posten egentligen gör? Då har jag goda nyheter till dig! Idag släpper vi nämligen en intervju med ingen annan än Rekryteringsansvarig i Kansliet 19/20. När du har läst intervjun och allt känns glasklart så tveka inte på att SÖKA!

 1.Namn & Post

Ella Höglund, rekryteringsansvarig

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Jag har suttit som utskottsledare för RekU och planerat inför en hel del mässor & öppet hus som jag och mitt utskott stått på. Har dessutom hållit i ett hemmissioneringsevent.

Utöver det har jag gått på möten med olika råd från universitetet som har att göra med hur de olika utbildningarna rekryterar nya studenter, och såklart också suttit med i kansliet.

3. Vad har varit roligast?

En av de roligaste/mest intressanta delarna tycker jag har varit att få en inblick i hur olika sektioner på universitetet jobbar kring rekrytering, och att ha den kontakten med olika delar av universitetet som man kanske inte har så mycket koll på i andra sammanhang.

4. Bästa minnet från året?

Det bästa minnet måste nog vara känslan när den allra första mässan för året, pop-mässan, flöt på som den skulle. Det var mycket förberedelser inför den, och eftersom den är ganska tidigt under året, strax efter att man fått in medlemmar i utskottet, så var jag lite nervös inför den. När det väl var dags gick hela dagen supersmidigt så det var verkligen hur skönt som helst! Sen var det ganska kul att hämta det flytande kvävet till den mässan från IFM också.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Skulle nog säga att en standardvecka är ca 1-2 timmar på möten och att maila en massa. Det är olika i olika perioder dock, veckorna innan en mässa när allt ska förberedas är det nog närmre 3-4 timmar, sen blir det ju lite extra när själva mässorna är också eftersom man brukar vara med och stå 

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Tycker du att det är kul med rekrytering och vill veta hur det fungerar både inom vår sektion och hur resten av universitetet jobbar med det så passar den här posten dig! Den går mycket ut på att representera tbi och försöka få andra människor att vilja söka och bli en del av vår sektion. Som en extra bonus får man då också träffa och lära känna massa nytt folk som man kanske inte hade haft någon som helst kontakt med annars, både andra som jobbar med rekrytering på universitetet och alla de som dyker upp på mässor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.