Intervju med Amanda, Ordförande 20/21

Namn och post

Amanda Engholm Flärd, Ordförande 

Berätta lite om vad du har gjort under året

Hittills under året så har jag huvudsakligen sett till så att vårt arbete flyter på och att vi jobbar mot de mål och planeringar vi sätter upp. Jag har främst skrivit kallelser och planerat samt hållit i styrelsens alla möten. Som ordförande är din stora grej att hålla i sektionsmötena samt att tillsammans med styret fixa med handlingarna till dessa. Jag har även gått på flertalet andra möten, däribland ordföranderåd med övriga ordförande på TekFak. Förutom att vara med på möten blir det också en hel del mejlande och lite annat pyssel!

Vad har varit roligast?

Det roligaste är lätt att hänga med styret, även om det just nu endast är digitalt och även att arbeta tillsammans för att föra sektionsarbetet framåt är oerhört givande! 

Sen är det faktiskt ganska kul att planera möten och skriva kallelser, tro det eller ej.

Hur mycket tid lägger du ner i snitt/ vecka?

Det är väldigt olika men jag skulle nog säga ca 8h/vecka en vanlig vecka. Inför höstmötet exempelvis var det mycket som skulle planeras och extramöten att hålla så då var det nog över 12 h.

Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Det är en väldigt utvecklande post och du lär dig oerhört mycket om både dig själv och hur det är att att ha en ledarroll. Du måste inte ha någon ledarerfarenhet, jag skulle säga att det kommer med tiden. Arbetet är också väldigt varierande och du får träffa andra människor på universitetet, exempelvis via ordföranderådet. Det är väldigt utvecklande att ha en ledarroll så om du vill prova att leda en grupp och samtidigt utmana dig själv är detta verkligen något för dig! Sök sök sök!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.