Sök Styret 22/23!

Hej hallå sektionen! Nu är det hög tid att söka till nästa års Styrelse. Fortfarande osäker på vilken post som är helt perfekt för dig? Frukta icke! Nedan finner du intervjuer med sittande Styre för att få en bättre bild av vad som faktisk görs av de olika posterna.

Här kan du söka eller nominera till diverse poster: https://forms.gle/YXVsxY4TZyY2H4aU9


1. Namn & Post

Jonathan Adler, Ordförande

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Som Ordförande har jag lett styrelsens arbete i stort. Man är mötesordförande på styrelsemöten samt sektionsmöten, och planerar inför dessa löpande. Att leda styrelsen handlar till stor del om att delegera arbete och se till att allas åsikter blir hörda. 

Har även deltagit i LinTeks Ordföranderåd vilket är ett bra forum för att få information kring vad som händer på universitetet samt diskutera aktuella dilemman med övriga sektionsordföranden på tekfak. Som Ordförande är man även ytterst ansvarig för hela sektionens verksamhet, och kan därför behöva hantera små kriser som dyker upp eller behöva ta tuffa beslut.

3. Vad har varit roligast?

Det absolut bästa är att se det härliga engagemanget på sektionen. Efter många månader helt på distans har det varit väldigt kul att se många sektionsaktiva som är aktiva i de olika utskotten. Samt givetvis att hänga och genomföra saker med underbara Styret 21/22. 

4. Bästa minnet från året?

Oj den är svår. Allt socialt med Styret är underbart men känslan efter sektionsmöten är härlig också. 

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Ca 10h/vecka. Det mesta av tiden handlar om arbete inför, under och efter olika möten. Samt diskutera olika frågor med olika parter.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Du ska söka posten om du känner att du har tillräckligt god koll på sektionen att du är redo att leda den. Det är oerhört utvecklande att leda sektionen, och kul att ha sitt egna lilla gäng i Styret som gör allt för att driva sektionen på bästa möjliga sätt.


1.Namn & Post

Klara Enockson, Vice Ordförande 

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Som Vice är man framförallt ansvarig för Kansliet, så jag har hållit i möten med alla utskottsledare varannan vecka. Jag har skrivit kallelser och varit ansvarig för de mötena. Tillsammans med resten av Styret har jag varit delaktig i rekryteringen av vakantsatta poster, deltagit i nolle-p, förberett inför sektionsmötena och där hjälpt Jonathan när det behövts.

3. Vad har varit roligast?

Jag tycker det mesta under året har varit roligt, men att hålla kanslimöte efter Höstmötet med ett (nästan haha) fullt Kansli var extra roligt då det var många vakantsatta poster när verksamhetsåret startade. Det är väldigt kul att få en inblick i vad alla utskott pysslar med och att se hur bra det går för alla. Att få lära känna alla i Styret och Kansliet har också varit väldigt kul!

4. Bästa minnet från året?

Att hålla sektionsaktivas var så roligt! Det kändes bra att kunna bjuda alla sektionsaktiva på sittning och att alla verkade uppskatta det.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

5-6 timmar i veckan skulle jag säga, men då är också Jonathan en stjärna så jag har inte behövt lägga så mycket tid på ordförandegrejer, utan mest varit ansvarig för Kansliet. Det lägger man ju såklart upp som man vill från år till år mellan sig själv och ordföranden. 

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Jag tycker att man ska söka min post för att det är så kul att få en ordentlig inblick i vad alla utskott på sektionen egentligen gör, vilket man får genom att leda Kansliets arbete. Att över huvud taget vara med i Styret har gett mig en större förståelse för hur vår sektion är organiserad och även hur t. ex, LinTek fungerar vilket jag tycker är väldigt givande. Sök sök sök!


1. Namn & Post

Matilda Jacobson, Informationschef (InfoC)

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Under året har jag gjort lite allt möjligt! I rollen som InfoC får man vara med lite på alla hörn, som att lägga ut saker på sociala medier, vara sekreterare på alla styrelse/kansli/sektionsmötet och en hel del mailande! Det är jag som InfoC som har hand om hemsidan, skickar ut sektionsmail och sprider information på sektionen, så rollen är mycket vad man gör den till. Jag har även gjort mycket saker tillsammans med resten av Styret, exempelvis skrivit verksamhetsmål för året, deltagit i Nolle-P, hållit i Höstmötet, arrangera sektionsaktivas och rekrytering av vakanta poster. 

3. Vad har varit roligast?

Allting är mycket givande arbete, men som gammal festerist måste jag säga att hålla sektionsaktivas! Att få se alla fantastiska människor som gör att sektionen går runt ha roligt värmer hjärtat på ett alldeles speciellt sätt <3 

4. Bästa minnet från året?

Egentligen allting där vi i Styret träffas och umgås! Vi har en superbra gruppdynamik vilket gör att ingen stund är tråkig. Allting från att dekorera inför sektionsmötet till att lasta in grejer i B23 är trevliga stunder när man har så gott sällskap. Gött häng, gött gäng!

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Som InfoC har man mycket rullande uppgifter som görs kontinuerligt. Skulle gissa runt 5-10h/vecka, inräknat Styrelsemöte och Kanslimöte. Sen är det lite mer innan och efter sektionsmöten med all formalia och protokoll. 

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Väldigt givande post som är extremt flexibel! Mycket är vart man själv lägger ribban och vad man har för ambitioner. Som InfoC är det du som har kollen på det mesta, och det är kul att få ha kontakt med så många andra på sektionen. Även möjlighet att leva ut dina influencer-drömmar, om man nu skulle ha några sådana haha, samt dela med dig av dina bästa (eller mest cringeiga) memes utan att någon har något att säga till om.


1. Namn & Post

Julia Kortz – Kassör

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Under året har jag gjort lite olika. Bland annat godkänt budgetar och bokfört. Det är dem två sakerna som tagit upp den största delen av tiden jag lagt på styrelsearbetet. Det och styrelsemöten. Utöver dessa saker har jag suttit med på kassörsråd med andra sektionskassörer, haft kontinuerlig kontakt med både Bi6 och Urfs kassörer samt jobbat en hel del med äskningar för sektionens räkning på olika sätt. Utöver detta postspecifika har det såklart varit en del inom styrelsen också, som sektionsaktivas och grillning under nolle-p. 

3. Vad har varit roligast?

Roligast har utan tvekan varit allt grupparbete inom styret. Stort som litet har det alltid varit trevligt att få jobba ihop och nära en grupp så härliga människor som mina kollegor. 

En annan plot twist till vad som varit kul är bokföringen. Är tydligen både nördigare och mer intresserad än vad jag trodde, men bokföringen har jag uppriktigt sagt tyckt varit riktigt kul. 

4. Bästa minnet från året?

Det var ju fruktansvärt kul att få styra sektionsaktivas, köksjobbet och den speciella feelingen inför en sittning är guld. Det ihop med ett gäng trevliga människor var bara dubbelt upp med kul! 

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Har lagt ca 6-10 h/veckan. Svårt att estimera då det varit väldigt ojämnt i arbetsbelastningen för mig. Inför tex event där budgetar ska godkännas och revideras har det varit mycket möten, mejlande och “småsaker” men däremellan har jag aktivt sett till att jag fått lugna veckor. 

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

För att det är kul! Kassörsposten kan låta ganska torr med budgetar och bokföring men är beredd att slå ett slag för att det är väldigt kul! Utöver att det är roligt är det också himla himla lärorikt! Jag har fått lära mig så mycket och funderat över saker som jag aldrig någonsin tänkt på innan, vilket jag tror kommer gynna mig otroligt i resten av mitt liv också. Utöver det har jag såklart också blivit en fena på bokföring och budgeteringen, vilket aldrig är fel det heller! Tveka inte, ta chansen om du är minsta lilla sugen!


1. Namn & Post

Sofia Klint – Studienämndsordförande Styret

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Det känns som om att året bara flugit förbi. Förutom att få ha varit med på programnämndsmöten där utbildningens framtid diskuteras har jag fått vara med och bestämma angående ändringar som ska ske i programmet. (Till exempel att nästkommande år ska få läsa Python i programmeringskursen! Det finns dessutom mer trevliga saker som kommer ske men det är saker nästa SnOrdf får veta. Jag och mitt utskott Studienämnden som består av klassrepresentanterna, AMO och Masteransvarig, har arrangerat pluggstugor innan varje tentaperiod. För en sådan som mig som inte tidigare hade så mycket erfarenhet av att leda ett utskott är den här erfarenheten något jag kommer att ha med mig för livet. Jag har lärt mig hur  man snabbt anpassar sig och sätter in sig i en stor roll fastän man är lite rädd i början. Om du överväger att söka: sök! 

3. Vad har varit roligast?

Absolut roligast har varit att få träffa de andra i styret, såklart. Men en annan sak som verkligen har betytt mycket är att få vara med och planera saker man vet kommer göra skillnad. Man tror att som student har man inte så stor inverkan och att våra klagomål (och eloger) inte hörs, men tro mig, de har de.

4. Bästa minnet från året?
Det finns så himla mycket att välja på så måste nämna tre saker.

  • Internatet på Vildmarkshotellet där jag fick nätverka med professorer och diskutera de förändringar som eventuellt skulle hända med programmet. 
  • Planera och genomföra sektionsaktivas, hade så himla kul!
  • Prata och diskutera med föreläsare/examinatorer och se att det finns en riktig människa på andra sidan all stress. De vill verkligen att vi ska lyckas.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Ungefär 7-8h i veckan. Själv lade jag mer tid än vanligt då jag hade posten SnOrdf Styret och SnOrdf Kansliet samtidigt, fastän det stundvis var överväldigande så hade jag alltid mitt utskott vid min sida. Älskar er Studienämnden <3

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Som sagt, jag antog mig rollen som studienämndsordförande utan tidigare erfarenhet och har utvecklats massor, vilket jag är helt säker på att nästa studienämndsordförande också kommer att göra. Att få hänga med likasinnade och arbeta för att alla ska få det bästa möjliga samtidigt som man har riktigt kul på vägen.


1. Namn & Post

Sofia Kullander, Ledamot

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Jag har gjort lite allt möjligt under året. Dels jobbade jag med gemensamt styrelsearbete såsom vara med i nolle-p, rekrytering, anmälningar, scheman och liknande och sedan jobbade jag en del med sektionens miljöarbete. I miljöarbetet ingick det att gå på grön sektion-utbildning och hålla i miljöombudsmöten samt se till att sektionen följer våra miljömål. Jag var även ansvarig för att styrelsens event blev av och det gjorde jag i år mycket med hjälp av sektionens nya utskott VetU (Veteranutskottet). Nytt för ledamotsposten i år var nämligen att jag satt som sammankallande för VetU. Jag valde även att vara ordförande för VetU, planera och hålla i mötena men det behöver man inte göra som ledamot utan kan välja att bara starta upp utskottet och sedan sitta med på mötena till exempel. Med hjälp av VetU planerade jag och var ansvarig för ovveinvigningen och musikhjälpeninsamlingen. 

3. Vad har varit roligast?

Det är mycket som har varit roligt! Det har varit väldigt roligt att få lära känna resterande styrelsemedlemmar bättre och hänga med dem. Det har också varit roligt och lärorikt att få leda VetU och lära känna medlemmarna där bättre!

4. Bästa minnet från året?

Jag tyckte det var väldigt kul att vara med och representera styrelsen i nolle-p och även att se all planering för ovveinvigningen bli till liv. Har även bra minnen från alla våra kvällsmöten i styrelsen där vi äter och hänger lite innan mötena drar igång.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Det varierar en hel del vecka till vecka men i och med att jag har valt att sitta som ordförande i VetU så har det blivit en del men kanske ungefär 4-9 timmar i veckan inklusive alla olika typer av möten.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Det är roligt och lärorik, dels att få ha hand om sektionens miljöarbete och leda miljöombuden men också att planera event med VetU och allt annat kul styrelsearbete man gör. Det är också en väldigt flexibel post där man kan välja lite själv hur mycket man tar på sig men även flexibelt i att planera när man ska göra saker.


1. Namn & Post

Benjamin Johansson, Intendent

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Posten omfattar att hålla koll på sektionens inventarier, förråd och älskade Bihålan. Med detta så hjälper man även andra utskott inom sektionen med material som sektionen har i förråden och bokning av dem. Sen har jag även hand om olika beställningar som ex styrets och kansliets hoodies och kommande års väskor och ovvar. Intendenten är även ansvarig för att planera och köpa in material till målning av våra märken i märkesbacken innan Nolle-P. Sedan nu mitt år så har jag arbetat att få ut vår merchsida (https://www.netshirt.se/merch/tbi, very cool!) och lagt en hel del tid på ett verksamhetsmål som jag är ansvarig för.

3. Vad har varit roligast?

Oftast det som är roligast med posten är att man träffar så många olika personer från sektionen eller från andra föreningar när de behöver hjälp med olika arrangemang. Man finns till mycket för att hjälpa andra och det är väldigt givande. Sen är det även kul att hänga och arbeta med 7 andra personer!

4. Bästa minnet från året?

Jag tycker det var väldigt kul att vi i styret kunde bjuda alla sektionsaktiva på en gratis sittning i höstas. Det var kul att se alla utskotten utföra olika uppträdanden och lekar och vinna oklara priser som vi hade köpt in.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Det varierar en hel del mellan vecka till vecka. Ofta är det andra föreningar/utskott som kontaktar en när de behöver hjälp med deras arrangemang och det avgör mycket hur tiden läggs ned. Men i snitt skulle jag säga 4-10 timmar i veckan.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Om man gillar hålla koll på saker, hänga i Bihålan eller hjälpa och träffa andra från sektionen så är denna post perfekt! Det är en väldigt givande post som ger bra insikt i utskottens olika planeringar, tillgång till ett sektionsrum som man har främst ansvar för och att vara social med andra från sektionen.


1. Namn & Post

Lina Österberg NärAn

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Jag är ansvarig för kontakten med näringslivet i sektionen. Under året så har jag hjälpt till med styrelsearbetet och främst startat upp näringslivsutskottet. Vi i näringlivsutskottet har anordnat en föreläsning med Blueberry collage och kommit igång med möten och kontakt av företag. Förhoppningsvis ger vårt arbete resultat under vårterminen i form av bland annat lunchföreläsningar. 

3. Vad har varit roligast?

Att starta upp NärU och lära känna massa nya människor både i styret och i NärU. Det har också varit kul att få en större inblick i hur sektionen fungerar och vara med och fatta större beslut. 

4. Bästa minnet från året?

Kickoff med styret och kansliet och att få hänga med mitt nya bästa gäng NärU. 

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

5-6 timmar i veckan

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Det har varit otroligt utvecklande att få leda en grupp. Man lär sig också otroligt mycket av att kontakta företag och det är en bra merit för framtiden. Det är också väldigt flexibelt och man kan lägga upp arbetet på ett sätt som passar en bäst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.