Intervju med Chef i Bi6, Ronja Höglund

Chef i Bi6, Ronja Höglund

Berätta lite vad du gjort under året?

Först valde jag och Fredrik in resten av Bi6 och sen så började allt på riktigt. Jag har hållit i och gått på sjukt mycket möten, mejlat alldeles för mycket och allmänt hållit koll på att vi gör det vi ska göra under året. Vi har tävlat, festat och jobbat en massa, åkt till Göteborg och arrangerat tenta/omtentakravallen tillsammans med D-Group. Jag har spenderat snart ett år med en sjukt underbar grupp och gjort en massa saker jag kommer komma ihåg resten av livet.


Vilka var dina främsta uppgifter?

Mina främsta uppgifter är att ha en översiktlig koll på vad gruppen håller på med, att hålla ihop gruppen när det blir tufft och att ha kontakt med olika källor utåt så att vi får all info vi behöver samt är med i viktiga konversationer som pågår och påverkar oss.


Hur mycket tid lade du ner i snitt/vecka?

Jag har kanske lagt 2-3 timmar/dag, men det varierar väldigt mycket beroende på vad det är för möten och vad som händer runt omkring. Under vissa perioder är det väldigt mycket jobb hela gruppen behöver lägga ner och då blir det helt plötsligt mer.


Vad var den största utmaningen?

Att balansera allt och att skilja på privatliv och Bi6. 


På vilket sätt har denna post varit utvecklande för dig?

Jag har vuxit väldigt mycket som person. Jag är bland annat mer självsäker. Jag har också lärt mig extremt mycket om hur en grupp fungerar och hur man lägger upp möten och vad en grupp behöver göra.


Berätta om ett roligt minne från året.

Jag har så sjuk många bra minnen från året men ett av dem är när vi skulle ha vårt första möte och vi var tvungna att gå direkt från en föreläsning. Ingen visste vilka fler som hade blivit invalda och de fick inte berätta för någon om det. Att se hur alla insåg en efter en vilka som skulle till mötet samtidigt som de inte riktigt vågade säga något var jätteroligt för mig som visste vilka alla var.


Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Att få jobba tillsammans med en grupp och alltid ha något med alla att göra. Även om alla är väldigt självständiga är jag alltid i kontakt med alla och får se vad alla gör och vad de tycker och tänker om saker. Man får en väldigt fin relation med hela gruppen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.