Intervju med Kassör i Bi6, Fredrik Heino

Kassör i Bi6, Fredrik Heino

Berätta lite vad du gjort under året?

Som kassör har jag ansvaret för festeriets ekonomi. Jag sammanställer de andras delbudgetar, sätter biljettpriser osv. inför alla våra event. Jag har en överblick över hela årets ekonomi och kan tillsammans med de andra ta fram hur vi kan fördela våra pengar och göra roliga och bra grejer med dem. Inför event med andra festerier och föreningar går jag på möten med deras kassörer och andra som berörs. Jag sköter även vårt bankkonto, betalar fakturor, har koll på kontanter och bokför allt.


Vilka var dina främsta uppgifter?

Budgetera, bokföra, betala fakturor och se till att ekonomin sköts i allmänhet.


Hur mycket tid lade du ner i snitt/vecka?

Väldigt varierande. Inför event kanske jag lägger 5-10 timmar på att budgetera. Snuttebudgeten tog betydligt mer tid än så. Några timmar per vecka läggs också på att diskutera med de andra om vad vi kan och vill göra. Bokföring tar också en del tid men jag brukar se till att beta av rätt mycket i taget när jag väl sitter med det. Ej postspecifikt så lägger jag kanske i snitt någon timma per dag på möten och andra grejer. Vi jobbar ju såklart även på alla våra event och har jobbutbyten på Kårallen med andra festerier. 


Vad var den största utmaningen?
Snuttefilmen. Många stora beslut om artist osv. Det har ju inte varit än men vi får hoppas det går vägen hehe (det kommer bli grymt!).

På vilket sätt har denna post varit utvecklande för dig?
Det har varit väldigt kul och lärorikt att få lära sig hur man ska tänka kring ekonomi i större sammanhang. Har fått med mig mycket bra som jag skulle få stor nytta av om jag t.ex. skulle starta eget företag i framtiden. Man får också en ny förståelse om varför saker är prissatta som de är. T.ex. försäljningen på en fest ska ju täcka väldigt mycket mer saker än bara inköpspriset för mat och dricka. Jag har också fått lära mig mycket om hur man arbetar bra i en lite större grupp. 

Berätta om ett roligt minne från året.
Svårt att välja ett. Alla fantastiska människor man blivit vän med, alla roliga saker vi fått vara med om och alla grymma arr vi haft! Snutte kommer nog vara ett sjukt bra minne.

Främsta anledningen till att man ska söka din post?
Man får ta mycket ansvar och lära sig mycket nyttigt. Det är kul att känna att man sitter på mycket kunskap som de andra kan dra nytta av. Man får ta många beslut men av en liten annan sort än vad t.ex. chefen behöver göra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.