Intervju: Petronella Engström, Vice ordförande

I samband med att ansökan och nomineringsperioden för Styret 20/21, Bi6 Chef 20/21 och Bi6 Kassör 20/21, släpper vi ännu en fantastiskt intervju. Här kommer därför lite smått och gått om vad det innebär att vara Vice ordförande i Styret.

1.Namn & Post

Mitt namn är Petronella och jag har suttit som Vice ordförande detta året!

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Mitt främsta arbete under verksamhetsåret  har varit kring kansliet och att hålla kontinuerliga möten med dem (kunna vara en “länk” mellan alla utskottsledare och styret). Annars har mitt arbete varit mycket kring arbeten i styret, att stötta i verksamhetsmålen (Vilket är allmänt egentligen för styret), men främst att föra “grön sektion”-arbetet framåt..

3. Vad har varit roligast?

Det roligaste under året har absolut varit att få jobba i olika grupper som styret och kansliet! Som vice ordförande får man många tillfällen att träffa aktiva och höra vad de arbetar på med just nu och framöver samt att jobba med så många personer i sektionen vilket är superkul!

4. Bästa minnet från året?

Det bästa minnet från året har nog varit Musikhjälpen med alla sektionsaktivas! (Mmmh gemenskap).

Annars så måste jag säga att jobba i styret som grupp. Man lär sig så mycket om hur man jobbar tillsammans samtidigt som man har mycket eget ansvar!

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Min arbetstid per vecka har varierat en del. Det “kontinuerliga” arbetet med posten har varit styrelsemöten och att hålla och planera kanslimöten. Sen tillkommer det strategiska arbetet kring styret men i snitt omkring 5 h i veckan totalt!

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Jag rekommenderar att söka min post för att som Vice får man verkligen lära sig att jobba i grupp (Styret och Kansliet) vilket är så roligt! Men också att få jobba så strategiskt och långsiktigt och försöka jobba för att föra sektionen framåt samt att få ta del av alla utskottsledares arbete och få en inblick i deras arbete! Eget ansvar och gemenskap i en härlig blandning!  

Så glöm nu inte att ansökan och nomineringsperioden öppnar 5/01 och stänger 19/01 så missa inte chansen!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.