Intervju: Sara Kling, informationschef

Har du någonsin funderat över vem det är som skickar ut alla snygga sektionsmail? I samband med att ansökan och nomineringsperioden för Styret 20/21, Bi6 Chef 20/21 och Bi6 Kassör 20/21 öppnar den 5/01 så släpper vi en intervju med Informationschef i Styret för att ge svar på alla dina frågor 🙂

1.Namn & Post

 Jag heter Sara Kling och jag sitter som Informationschef i Styret.

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Min främsta uppgift är att samla in och samtala med utomstående (och inom sektionen) parter om information som ska vidare till er medlemmar. Den här informationen kommer ut via sektionsmailen som jag skickar varannan vecka. Det gör att jag får bra koll på vad som händer i sektionen, på LiU och även utanför i arbetslivet när företag kommer till oss och frågar efter extrajobbare etc. Jag är även sekreterare på alla möten och sitter med i kansliet tillsammans med Nella och Kalle. Just nu jobbar jag på att uppgradera hemsidan så att vi kan få nya användbara funktioner. Jag har utöver hemsidan hand om sektionens sociala medier.

3. Vad har varit roligast?

Roligast är nog sektionsmailen och att fixa och trixa med hemsidan. Via ett informationsråd i LinTek lär jag känna representanter med min post på alla TekFaks sektioner. Där kan vi sitta och snacka och utbyta erfarenheter ang informationsspridning via mail och hemsida (främst).  

4. Bästa minnet från året?

Oj, roligast är svårt att säga. Ett speciellt minne jag har är när styret var på Unga forskares riksstämma och fick nya goa vänner från en styrelse i Uppsala! Tätt där inpå var när vi hade kick-off och gick och käkade på Flott för att sedan prova på Escape house! Eller när vi hade avslutning på sommarträffen och lagade jättegod mat och tävlade i fem-kamp.

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Jag lägger nog ner någonting mellan 3 – 5h i veckan + möten och då kan det landa på ca 4 – 9h i veckan totalt.

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Om du tycker att det är roligt att prata med människor, ha en övergripande koll på vad som pågår runt omkring på campus och jobba tillsammans med ett riktigt roligt gäng är Info-C något för dig! Du får toppenbra erfarenheter att ta med dig till framtiden och ett år du sent kommer glömma.  

Så glöm nu inte att ansökan och nomineringsperioden öppnar 5/01 och stänger 19/01 så missa inte chansen!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.