Intervju: Karl Berglund, näringslivsansvarig

GOTT NYTT ÅR!!

Den 5/01 öppnar ansökan och nomineringsperioden för posten Näringslivsansvarig i styret 20/21  och för att få lite insikt i denna grymma post har vi gjort en liten intervju med sittande:

1.Namn & Post

Karl Berglund & Näringslivsansvarig

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Jag skulle säga att jag jobbar med att utveckla sektionens tänk genom styrelsens strategiska arbete; detta innebär att en del tid går åt att lägga upp planer och mål som styrelsen ska försöka implementera till något som alla sektionsmedlemmar vill jobba efter. Det innebär även att lägga upp mål som sektionens medlemmar vill genomföra och stå bakom! Annars är en annan viktig del att leda Näringslivsutskottet som jobbar med att utveckla sektionens kontakt med företag. För mig är det viktigt att få en förståelse för vad vår utbildning kan leda till och det är extremt lärorikt att prata med företag då det ofta är där man kommer hamna sen efter utbildningen!

3. Vad har varit roligast?

Att verkligen förstå att det inte bara är att genomföra saker som man vill och har varit både en frustration och en av de mest lärorika saker jag gjort! Man börjar ofta ett arbete med väldigt stor ambition och med tron att man förändra världen (verkligheten är lite annorlunda) men så kul det har varit att mer förstå vad arbetet egentligen leder till! Sedan att få träffa alla andra människor som jobbar för att vår sektion ska utvecklas och vara rolig att vara med i; har varit väldigt roligt! (framför allt mitt eget utskott <3) 

4. Bästa minnet från året?

När ett av våra stora kontrakt väl var genomfört och jag var med på workshopen som Knightec anordnade för sektionens medlemmar!

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Denna post är väldigt individuell i hur man vill lägga upp tiden av arbete. Det kan innebära att (om man vill!) kan man lägga mer än 40h i veckan och se det som sitt riktiga jobb (då detta jobb finns på många företag); eller så lägger man bara 2h i veckan på att leda möten och bygga gemenskap till utskottet som kan göra arbetet också. Det är helt i vilken ambitionsnivå man vill ha och vad man känner är rimligt för ens aktuella studienivå. Men jag skulle nog säga att ett minimum på 5-7h i veckan! 

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

För att man lär sig så otroligt mycket om arbete kring företag och om hur organisationer är uppbyggda! Det har hjälpt mig vid både jobbsökande och förståelse när man får ett visst svar som man inte är nöjd för man förstår mer processen bakom svaret. Men! man har också lärt sig mer om när man har rätt att stå på sig!

Så glöm nu inte att ansökan och nomineringsperioden är öppnar 5/01 och stänger 19/01 så missa inte chansen!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.