Intervju: Felicia Hogan – AMO

Nu är det bara en vecka kvar innan ansökan och nomineringsperioden stänger för Kansliet 20/21. För att tagga lite extra släpper vi en intervju med Arbetsmiljöombudet. Vill du ha möjligheten att vara med och påverka och göra universitetet bättre för oss studenter så SÖK SÖK SÖK 

1.Namn & Post

Felicia Hogan, Arbetsmiljöombud (AMO)

2. Berätta lite vad du gjort under året?

Det största projektet jag jobbat med under året är Hjälp Min Vän, ett projekt som jobbar för att öka kunskapen om psykisk ohälsa på universitetet. Jag har tillsammans med 7 andra AMOs från både Filfak och Tekfak arrangerat 8 föreläsningar med olika teman, t ex stress och ångest. Det har varit otroligt roligt och givande att jobba med projektet!

Utöver det har jag deltagit i en AMO-utbildning, varit på AMO-råd, haft SSG-möte med representanter från IFM, varit en del av kansliet, suttit med på vissa av studienämndens möten och hjälpt till med en mängd studentärenden. Rollen som AMO handlar mycket om att stötta andra studenter i ärenden som har med fysisk eller psykosocial arbetsmiljö att göra och ge information om var man kan vända sig för att få hjälp med sitt problem. Det kan handla om allt mellan att man vill få hjälp med att felanmäla en trasig lampa eller att man upplevt kränkande behandling från en lärare. Universitetet är vår arbetsplats och det är oerhört viktigt att vi har en bra arbetsmiljö där vi trivs och kan utföra vår studier på ett bra sätt. 

3. Vad har varit roligast?

Absolut Hjälp Min Vän-projektet! Det har varit väldigt roligt att få lära känna helt nya personer från andra sektioner och tillsammans jobba med att arrangera en föreläsningsserie med ämnen vi brinner för. 

4. Bästa minnet från året?

Första och sista föreläsningen i Hjälp Min Vän. Första föreläsningen kändes overkligt, nu är det äntligen dags detta vi jobbat för så länge! Sista föreläsningen kändes också konstigt, är det slut nu? Vi i projektgruppen kände en otrolig stolthet över vårt arrangemang men också en tomhet när det helt plötsligt var över. 

5. Hur mycket tid lägger du ner i snitt/vecka?

Det låter klyschigt men posten blir verkligen vad man gör den till! Det finns egentligen ingen gräns för hur många projekt och aktiviteter man skulle kunna arrangera under året. Jag skulle nog säga att jag i snitt har lagt 2-3 timmar per vecka, om man inkluderar alla möten och annat jobb och sprider ut det över hela året. Inte särskilt mycket jobb alltså men väldigt roligt och utvecklande!

6. Främsta anledningen till att man ska söka din post?

Man har möjligheten att vara med och påverka och göra universitetet bättre för oss studenter! Posten är också väldigt fri att forma som man vill. Jag kan starkt rekommendera att vara en del av Hjälp Min Vän, men man kan också välja att arrangera något helt annat under sitt år. Allt är upp till dig som AMO och vilka frågor du brinner för!

SÖK SÖK SÖK! En rolig post som inte har alltför tung arbetsbelastning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.