MiljöMilen 2022!

Nu har våren riktigt slagit igenom och det är äntligen dags för årets upplaga av MiljöMilen!

MiljöMilen är ett lopp (du behöver inte springa, du får ta dig fram i vilken hastighet du vill) som är antingen 5km eller 10km långt och målet med loppet är att vi ska tillsammans springa för miljön. Anmälningsavgiften kommer i år gå till Naturskyddsföreningen, som jobbar just nu med att rädda bina.

Loppet kommer starta och sluta på Blå havet på campus Valla. Du kan anmäla din närvaro från 17:30 på Blå havet för att få hämta ut ditt mellanmål efter rundan och för uppvärmningen. Vi kommer gästas av Fitness 24/7 som håller i uppvärmningen kl 17:45, och under och efter rundan får vi besök av Navitas med flera. När du har kommit i mål väntar ett gott mellanmål som du kan hämta ut hos oss. Det kommer även lottas ut finfina priser från bland annat Campushallen och Fitness 24/7 i form av månadskort och ryggsäckar med flera!

“Rädda bina” är en satsning av Naturskyddsföreningen med målsättningen att öka kännedomen kring binas allvarliga situation och hotet mot den biologiska mångfalden. Läget för vilda bin och andra pollinatörer är akut. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vildbiarter på väg att försvinna. Matbrist, bekämpningsmedel och klimatförändringar hotar våra vilda
trädgårdsmästare.
Vi är alla beroende av bin och andra insekters livsviktiga arbete. Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är pollinerad av dem. Operation: Rädda bina lanserades 2019 som ett svar på
det allvarliga läget. Genom kampanjen har redan tiotusentals människor engagerat sig för bin och andra pollinatörer.

Om du är intresserad av att läsa mer om vad Naturskyddsföreningen gör, gå gärna in på
deras hemsida här: https://www.naturskyddsforeningen.se/kampanj/radda-bina/

Det här eventet är för alla sektioner att delta i och även om du inte är student så är du självfallet välkommen, hoppas vi syns!

Kortinfo:
Anmälningslänk:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScMZbGYqBA5jr8Ct0OGf6W…
mlH52xWy7hXRQ/viewform
Kostnad: 40 kr
Betalning till TBi-sektionen: PG 1675459-0
Anmäl dig på blå havet från: 17:30
Tid för uppvärmning: 17:45
Tid för start: 18:00
Anmälan stänger 11 maj.

Låter det här som något du och dina kompisar vill göra? Kul! Damma av skorna och möt oss på Blå havet! Kom igen, det blir kul!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.